Kyselina mliečna spôsobuje svalovú horúčku (svalovicu) 26. 02. 2015

Kyselina mliečna je organická látka, ktorá vzniká pri rozklade glukózy vo svaloch. Za normálnych podmienok sa tvorí v malom množstve a transportuje sa do pečene, kde sa mení opäť na glukózu.

Pri zvýšenej fyzickej námahe slúži glukóza ako hlavný zdroj energie pre pracujúce svaly a tvorí sa väčšie množstvo kyseliny mliečnej. Ak ich nestíha odvádzať zo svalov preč, vznikajú z nej kryštáliky, ktoré spôsobujú svalovú únavu, bolesť až kŕče.

Pri pravidelne trénujúcich športovcov vzniká menej kyseliny mliečnej, ktorá sa rýchlo odbúrava. Tvorba kyseliny mliečnej sa dá znížiť používaním výživových doplnkov Kreatín, L-karnitín, Tribulus terrestris,

Minerálny nápoj na prevenciu vzniku svalových kŕčov KOMPAVA AcidoFit:


Benefity

Benefity

Výroba spĺňa najprísnejšie európske smernice - systém riadenia kvality podľa STN EN ISO 22000:2005 a kontrolný systém HACCP. Pri nákupe výrobkov v našom e-shope poskytujeme zákazníkom vernostné body, dopravu zadarmo nad 100 EUR a rýchle dodanie, nakoľko sme priamo výrobcom produktov.

Odborné poradenstvo

Odborné poradenstvo

Našim produktom rozumieme a preto vám vieme ponúknuť odborné informácie a poradenstvo v článkoch, recenziách a videách. Samozrejme vám radi odpovieme na vaše otázky spojené s užívaním našich výrobkov tak, aby ste boli maximálne spokojní.

Kompava Team

Kompava Team

Naše výrobky používajú profesionálni aj hobby športovci z rôznych športových odvetví, sú s nimi maximálne spokojní a dôverujú im. Sponzorujeme nielen samostatných športovcov - či už z kulturistiky, silového trojboja, triatlonu, cyklistiky, volejbalu, vodných športov, ale aj futbalový klub FK Senica.