Proteínová špaldová krupica
Proteínová špaldová krupica

Proteínová špaldová krupica

Proteínová špaldová krupica
Špalda znižuje riziko cukrovky typu II, tiež chráni pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a pomáha ženám vyhnúť sa tvorbe žlčových kameňov a výskytu rakovine prsníka.

Obsah

Jednoduchý recept na skvelú kašu zo špaldovej krupice, ktorá je sýtejšia, výživnejšia i chutnejšia vďaka micelárnemu kazeínu s vysokým obsahom vápnika. Maškrťte zdravo.

Potrebujeme (2 porcie)

Postup

  • Do mlieka postupne za stáleho miešania pridávame špaldovú krupicu, až kým nevznikne hustejšia kaša.
  • Vmiešame proteín a poriadne zmiešame, aby sa proteín s uvarenou kašou dobre premiešal. 
  • Kašu môžeme ochutiť škoricou, mletými orechmi, kokosom, ... podľa chuti

Tip 1

Pri intolerancii na lepok je vhodné použiť namiesto špaldovej krupice iný druh - napr. pohánkovú alebo ryžovú.

Tip 2

Pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou je vhodné použiť náhradu klasického mlieka - napr. sójové, makové alebo pohánkové mlieko.

Micelárny kazeín je vzhľadom na obsah laktózy vhodné nahradiť bezlaktózovou variantou proteínu, ktorým je LactoFree 90 (príchuť banán-čokoláda alebo malina) alebo VEGAN PROTEIN (príchuť čokoláda-pomaranč, čokoláda-višňa, čokoláda-škorica).

Tip 3

Krupicovú kašu si oslaďte medom, pridajte kvalitné kakao, mletú škoricu, domáci slivkový lekvár či strúhaný kokos.

Dobrú chuť!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zdroje

https://www.freepik.com/free-photo/semolina-porridge-butter-cinnamon-tea-pot-top-view_7570924.htm#page=1&query=semolina&position=3