Čokoládová kocka

Čokoládová kocka

Ingrediencie

Cesto:

  • 7 ks vajíčok
  • 140 g kokosového cukru
  • štipka soli
  • 70 g kakaa

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 250 g roztierateľného tvarohu
  • 2 odmerky ProteinFit 80 príchuť vanilka

Ešte budeme potrebovať:

  • džem podľa vlastného výberu (na potretie cesta)
  • 200 g mrazeného ovocia (maliny, čučoriedky)
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh. Časť snehu a preosiate kakao zapracujeme do žĺtkovej peny. Následne primiešame zvyšný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne natrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

Upečený korpus pretočíme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 2 rovnaké časti. Jednu časť natrieme džemom.

Všetky ingrediencie na tvarohový krém spolu vyšľaháme spolu s ProteinFit 80 a rovnomerne nanesieme na džem. Do krému poukladáme mrazené ovocie, prikryjeme druhou časťou cesta, opatrne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

Galéria

Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info