Špeciálna vianočná akcia: SERAPEPTASE PLUS +30 % GRATIS – len teraz!

Čokoládová kocka
Čokoládová kocka

Čokoládová kocka

Čokoládová kocka

Obsah

Ingrediencie

Cesto:

  • 7 ks vajíčok
  • 140 g kokosového cukru
  • štipka soli
  • 70 g kakaa

Krém:

Ešte budeme potrebovať:

  • džem podľa vlastného výberu (na potretie cesta)
  • 200 g mrazeného ovocia (maliny, čučoriedky)
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh. Časť snehu a preosiate kakao zapracujeme do žĺtkovej peny. Následne primiešame zvyšný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne natrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.

Upečený korpus pretočíme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na 2 rovnaké časti. Jednu časť natrieme džemom.

Všetky ingrediencie na tvarohový krém spolu vyšľaháme a rovnomerne nanesieme na džem. Do krému poukladáme mrazené ovocie, prikryjeme druhou časťou cesta, opatrne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.