Čokoládový cheesecake bez cukru
Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Cheesecake patrí medzi obľúbené sladké pochúťky. Často sa stretávame s rôznymi variáciami - čokoládový, jahodový, vanilkový, avšak klasický cheesecake zvyčajne obsahuje skutočne vysoký podiel pridaného cukru. Preto sme sa rozhodli pripraviť recept plný bielkovín a navyše bez pridaného cukru. Určite sa oplatí skúsiť tento skvelý recept, cheesecake aj napriek tomu, že je bez cukru, nezostane dlho na stole.

Obsah

Potrebujeme

Na korpus:

  • 180 g kokosovej múky
  • 4 odmerky (60g) Lactofree proteín (príchuť vanilka-bourbon)
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • štipka soli

Na krém:

  • 400g mäkký tvaroh
  • 2 x Extra Mass Pudding (príchuť čokoláda) 
  • 2 odmerky Premium Protein (príchuť nugát)
  • ¼ hrnčeka kakaa
  • xylitol podľa chuti
  • lyofilizované maliny 

Na polevu:

  • 100g čokoláda bez pridaného cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup

Všetko spolu zmiešame a natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie, alebo vymastíme olejom. Pečieme pri teplote 170°C cca 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Všetky suroviny na krém spolu vymiešame okrem malín. Nakoniec pridáme lyofilizované maliny. Krém nanesieme na pripravený vychladnutý korpus.

Cheesecake polejeme čokoládou a dozdobíme podľa chuti a fantázie.

Dobrú chuť!