Osvieženie a proteín?  Určite skúste nový JUICY PROTEIN Viac na...

Čokoládový cheesecake bez cukru
Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Čokoládový cheesecake bez cukru

Cheesecake patrí medzi obľúbené sladké pochúťky. Často sa stretávame s rôznymi variáciami - čokoládový, jahodový, vanilkový, avšak klasický cheesecake zvyčajne obsahuje skutočne vysoký podiel pridaného cukru. Preto sme sa rozhodli pripraviť recept plný bielkovín a navyše bez pridaného cukru. Určite sa oplatí skúsiť tento skvelý recept, cheesecake aj napriek tomu, že je bez cukru, nezostane dlho na stole.

Obsah

Potrebujeme

Na korpus:

  • 180 g kokosovej múky
  • 4 odmerky (60g) Lactofree proteín (príchuť vanilka-bourbon)
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • štipka soli

Na krém:

  • 400g mäkký tvaroh
  • 2 x Extra Mass Pudding (príchuť čokoláda) 
  • 2 odmerky Premium Protein (príchuť nugát)
  • ¼ hrnčeka kakaa
  • xylitol podľa chuti
  • lyofilizované maliny 

Na polevu:

  • 100g čokoláda bez pridaného cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup

Všetko spolu zmiešame a natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie, alebo vymastíme olejom. Pečieme pri teplote 170°C cca 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Všetky suroviny na krém spolu vymiešame okrem malín. Nakoniec pridáme lyofilizované maliny. Krém nanesieme na pripravený vychladnutý korpus.

Cheesecake polejeme čokoládou a dozdobíme podľa chuti a fantázie.

Dobrú chuť!