Farebný šalát z čerstvej kapusty

Farebný šalát z čerstvej kapusty

Kapustné listy pokrájajte na rezance a podávajte ako šalát. 

Potrebujeme:
½ šálky červenej cibule , plátky veľmi tenké                             

1 PL jablčný ocot 
½ šálky horúcej vody 
1 kel soľ
1 dávka prírodného sladidla Stévia 1 : 1 
2 PL pomarančového džúsu
1 PL octu balsamico ½ lyžičky cesnakového prášku 
1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry 
1 šálka strúhanej mrkvy
1 šálka červenej kapusty, jemne nasekanej 
½ šálky nasekaných sušených paradajok, namočené v teplej vode po dobu 10 minút
2 polievkové lyžice olivového oleja
semienka na posypanie

Postup:  
1. Červenú cibuľu a jablčný ocot v malej miske s horúcou vodu přemýchame.
2. Nechajú cibuľu s nálevom po dobu 15 minút odležať. 
3. Nakrájame kapustu, pridáme soľ, pomarančovú šťavu, ocot balsamico, cesnakový    prášok, steviu, pomarančovú kôru a vymiešame vo veľkej mise. Necháme zmäknúť. Pridáme mrkvu,    sušené paradajky, červenú kapustu, nakladanú červenú cibuľu a olej. 
4. Dobre zmiešame. Posypeme semienkami.
 

Dobrú chuť !!!



Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 602 426 550, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info