Jahodová nepečená torta s proteínom

Jahodová nepečená torta s proteínom

Jahody sú bohaté na vlákninu a, naopak, obsahujú veľmi málo cukru, preto môžu tak byť odporúčané pri najrôznejších diétach

Potrebujeme:

  • 500 g zrelých jahôd
  • 600 ml bieleho jogurtu
  • 10 plátkov želatíny 
  • 2 dávky stévie


Postup:

  1. Jogurt nechajte zohriať na izbovú teplotu.
  2. Želatínové plátky nechajte chvíľu v studenej vode, aby napučali. Potom je vyžmýkajte, dajte do misky a trošku zohrejte v mikrovlnke. Rovnaký postup môžete urobiť vo vodnom kúpeli.
  3. V mise zmiešajte jogurt a stéviu. Vmiešajte rozpustenú želatínu.
  4. Prichystajte si väčšiu misu, vymažte ju olivovým olejom a vyložte potravinovou fóliou. Jahody umyte, očistite a nakrájajte na plátky. Väčšími plátky jahôd vyložte dno a boky misy. Vlejte 3/4 jogurtovej zmesi. Vyskladajte na jogurt zostávajúce jahody. Vlejte zvyšok jogurtu.
  5. Misu zakryte a dajte asi na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Zthnutú tortu vyklopte z misy na tanier a nakrájanú podávajte.


Dobru chuť!!!



Štítky:

Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 602 426 550, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info