Adventný Cheescake s pistáciami

Adventný Cheescake s pistáciami

Agáve je polopúštna rastlina ktorá rastie v Amerike. Je mimoriadne odolná, nájdeme ju v púšti, ale rastie aj v drsných horských podmienkach, kde teplota klesá pod – 25 stupňov Celzia. Najlepšie sa tejto rastlinke darí v Mexiku.

Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo,  je vhodným sladidlom pre ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach. Nestimuluje pankreas k vylučovaniu inzulínu tak ako ostatné cukry - má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu krvného cukru tak rýchlo ako med či biely cukor.

  
Potrebujeme:

200 g bezlepkových sušienok

50 g kokosového oleja

2 PL BIO Agávový sirup

200 g 12 % kyslej smotany

500 g tvarohu

2 odmerky Micellar Caseinu vanilka-limetka

vanilkový extrakt

nasekané pistácie

1 PL kokosovej múky

2  vajcia

3 limetky

2 odmerky ES-Sweet

 

Postup:

Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným kokosovým olejom. Zmes dáme do okrúhlej formy. Pripravíme plnku. Tvaroh rozmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami, pridáme bio agávový sirup a ES-sweet na dosladenie podľa potreby. Primiešame Micellar kazeín, šťavu a kôru z limetiek. Keď je plnka príliš riedka pridáme kokosovú múku. Vylejeme na sušienkový korpus a dáme do rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a na hodinu dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme nasekanými pistáciami. 

Dobrú chuť! :-)

Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 602 426 550, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info