KOMPAVA OSLAVUJE 19. NARODENINY! Oslávte ich spolu s nami

Adventný Cheescake s pistáciami
Adventný Cheescake s pistáciami

Adventný Cheescake s pistáciami

Adventný Cheescake s pistáciami

Agáve je polopúštna rastlina ktorá rastie v Amerike. Je mimoriadne odolná, nájdeme ju v púšti, ale rastie aj v drsných horských podmienkach, kde teplota klesá pod – 25 stupňov Celzia. Najlepšie sa tejto rastlinke darí v Mexiku. Sirup z agáve je prírodné nerafinované sladidlo, je vhodným sladidlom pre ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach. Nestimuluje pankreas k vylučovaniu inzulínu tak ako ostatné cukry - má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu krvného cukru tak rýchlo ako med či biely cukor.

 
Potrebujeme:

  • 200 g bezlepkových sušienok
  • 50 g kokosového oleja
  • 2 PL BIO Agávový sirup
  • 200 g 12 % kyslej smotany
  • 500 g tvarohu
  • 2 odmerky Micellar Caseinu vanilka-limetka
  • vanilkový extrakt
  • nasekané pistácie
  • 1 PL kokosovej múky
  • 2  vajcia
  • 3 limetky
  • 2 odmerky stévie 

 Postup:

Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným kokosovým olejom. Zmes dáme do okrúhlej formy. Pripravíme plnku. Tvaroh rozmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami, pridáme bio agávový sirup a stéviu na dosladenie podľa potreby. Primiešame Micellar kazeín, šťavu a kôru z limetiek. Keď je plnka príliš riedka pridáme kokosovú múku. Vylejeme na sušienkový korpus a dáme do rúry. Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a na hodinu dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme nasekanými pistáciami. 

Dobrú chuť :-)