​Banánovo-škoricové guľôčky
​Banánovo-škoricové guľôčky

​Banánovo-škoricové guľôčky

​Banánovo-škoricové guľôčky

Nepečené banánovo-škoricové guľôčky sú jedným z presne tých receptov, ktoré si dokážete pripraviť veľmi rýchlo - kľudne na poslednú chvíľu. 

Ak už máte pripravené klasické medovníky a vianočné zákusky, možno ešte zmeníte názor a pripravíte si ešte tento rýchly, chutný a zdravý dezert. Zmiznú z vianočného stola okamžite, pôjdu doslova na dračku.

Použitý Vegan proteín má naozaj výbornú chuť, je ľahko vstrebateľný a vôbec nezaťažuje žalúdok. Je obohatený o vitamíny skupiny B, vitamín D3 a o BCAA. Je vhodný aj pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou, alergiou na lepok, vegánov, vegetariánov i diabetikov.

Potrebujeme

  • 1 ks banán 
  • ¼ šálky kokosovej múky 
  • ¼ šálky mandľovej múky 
  • 2 lyžice mandľového masla 
  • 2 lyžičky javorového sirupu 
  • 1 ČL škorice ¼ muškátového oriešku 
  • 2 odmerky (2 x 30 g) Vegan proteínu - príchuť čokoláda/škorica

Na obaľovanie

  • 1 PL kokosového cukru 
  • 1 PL mletej škorice 

Postup

V mise roztlačíme vidličkou banán, primiešame mandľové maslo a javorový sirup. V druhej miske zmiešame mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu a muškátový orech.

Do banánovej kaše pridáme suché prísady a miešame kým sa nevytvorí cesto. Hotové cesto rozdelíme na 13 rovnomerne veľkých gúľ.

V plytkej miske rozmiešame kokosový cukor so škoricou. Každú guľôčku v zmesi obalíme a vložíme do papierového košíčka.

Skladujeme v uzatvorenej nádobe a v chlade.

Dobrú chuť!