Červená kapusta s chrumkavou jarnou cibuľkou a zemiakové tyčinky
Červená kapusta s chrumkavou jarnou cibuľkou a zemiakové tyčinky

Červená kapusta s chrumkavou jarnou cibuľkou a zemiakové tyčinky

Červená kapusta s chrumkavou jarnou cibuľkou a zemiakové tyčinky
Červená kapusta je oveľa výživnejšia ako biela, má vyššie antioxidačné účinky a tiež má až o osemkrát viac vitamínu C. 

 

Potrebujeme:                     
5 šálok červenej kapusty 
1 stredná mrkva, nakrájame na zápalky
1 zemiak, nakrájame na zápalky
1 pór, nakrájame na tenké prúžky 
1 PL opekané sezamové semienka  

 

Dresing:         

1/2 lyžice medu 
1/2 lyžičky sezamového oleja 
1 lyžica oleja
 1 ½ lyžice vínny ocot 
¼ lyžičky cesnakového prášku
soľ podľa chuti 
štipku mletej rasce

 

Postup: 
1. Vo veľkej mise zmiešajte kapustu a mrkvu.
2. Opláchnite zemiakové tyčinky v studenej vode, odstránte niektoré od škrobu, použite utierku a    osušte ich naozaj dobre. To isté urobte s pórom. 
3. V plytkej panvici osmažte pór a zemiaky v oleji do chrumkava a dajte na papierové utierky. 
4. Zmiešajte  všetky prísady na zálievku a premiešame s kapustu, mrkvu a pridajte proteín.
5. Dajte do šalátovej misy. Ozdobte sezamovými semienkami, vyprážanými zemiaky a pórkom.   

 

Dobrú chuť!!!