Čo si dať po cvičení ? SKÚS KONOPNÝ PROTEÍN

Čo si dať po cvičení ? SKÚS KONOPNÝ PROTEÍN

Všetci poznáme pozitívne účinky konope na naše zdravie. Konope je zdrojom nie len zdraviu prospešných látok, ale je vhodné aj pre diabetikov a celiatikov. Konopné semienka sa stali v dnešnej dobe obrovským trendom a ľudia ho pridávajú do rôznych jedál. Ale počuli ste už o konopnom proteíne? Športovci si ho žiadali ako  náhradu za živočíšny proteín a my máme teraz  príležitosť Vám o ňom trocha porozprávať.

Konopný proteín sa vyrába vylisovaním  oleja z konopného semienka, ktoré sa  potom pomelie a preoseje, aby sa odstránila časť vlákniny a zvýšil sa podiel bielkovín. Je veľmi dobre  stráviteľný a využiteľný aj v surovom stave, nevyvoláva žiadne alergie, takže je vhodný naozaj aj pre skupiny ľudí s rôznymi alergiami či potravinovými intoleranciami vrátane celiatikov.

V čom sú jeho výhody a v čom nevýhody oproti živočíšnym proteínom?

Výhodou je, že obsahuje komplexné plnohodnotné  bielkoviny a že nie je živočíšny. Môžu ho užívať aj vegáni a vegetariáni. Konopný proteín dokáže konkurovať bežným srvátkovým aj sójovým proteínom. Pýtate sa ako je to možné?

Je určený v podstate pre všetkých. Považuje sa za vysoko nutrične ​​hodnotnú potravinu, ktorá je pre telo prospešnejšia ako klasicky a priemyselne spracované preparáty. Môžeme ho zaradiť do jedálnička kedykoľvek počas dňa, záleží na aktívnom pohybe. Odporúča sa  hlavne po fyzickom výkone, ale dať si ho môžete v podstate kedykoľvek, keď naň dostanete chuť.

Jeho chuť je nenápadná, občas pripomína oriešky. Nepatrí medzi prípravky, ktoré sú výrazne ochutené, takže ak nie ste zvyknutí na takú chuť, bude to pre Vás nezvyklé. Môžete ho ale skúsiť ochutiť medom, škoricou alebo javorovým sirupom. V podstate čímkoľvek, čo vám chutí. Nápadom sa medze nekladú.

Štítky:

Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info