Káva, ktorá vás nielen nabudí, ale aj zredukuje vrásky
Káva, ktorá vás nielen nabudí, ale aj zredukuje vrásky

Káva, ktorá vás nielen nabudí, ale aj zredukuje vrásky

Káva, ktorá vás nielen nabudí, ale aj zredukuje vrásky

Káva je vďaka svojim stimulačným účinkom na centrálny nervový systém, pre svoju výnimočnú chuť a arómu jeden z najpopulárnejších a najbežnejšie konzumovaných nápojov na celom svete.

Veľa z nás si šálku kvalitnej kávy vychutnáva najradšej s mliekom či smotanou. Sú to ale kalórie navyše, bez ktorých by sme sa občas radi zaobišli. Predstavte si, že by ste si mohli dopriať kávu s chuťou skutočnej smotany, ktorá je pre telo veľmi prospešná a ako bonus neobsahuje laktózu.

Čoraz viac začínajú byť populárne rôzne creamery do kávy, najnovšie si môžete kúpiť rovno kolagén do kávy, ktorý dodá fantastickú smotanovú chuť. Okrem toho, že telu dodáte kofeín, dáte mu oveľa viac. Poďme si teda poveď niečo viac o kolagénoch určených do voňavej kávy.

Prečo je pre nás kolagén dôležitý?

Kolagén je stavebná bielkovina v tele, ktorá má okrem iného za úlohu dodávať pokožke pevnosť, pružnosť a tiež nahrádza odumreté kožné bunky. Tvorba kolagénových peptidov v tele prirodzene s pribúdajúcim vekom klesá, preto je dôležité kolagén do tela dopĺňať. Pokiaľ si do tela kolagén dopĺňame, zvyšujeme si tým produkciu vlastného kolagénu vo vnútornej časti pokožky – dermy. Kolagén zvyšuje elasticitu pokožky (podporuje tvorbu vyššie spomínaného elastínu) a zvyšuje hydratáciu pleti.

žena vrásky pleť kolagén

3 najväčšie výhody kolagénu

  1. Zlepšenie pleti

Ako sme vyššie spomenuli, vekom sa tvorba kolagénu znižuje, preto sme náchylnejší na tvorbu vrások. Mnohé výskumy potvrdili, že užívaním kolagénových doplnkov môžeme veľmi dobre pomôcť pleti k tomu, aby vyzerala mladistvo, hydratovane a najmä bez vrások.

  1. Zmiernenie bolesti kĺbov

Chrupavka, ktorá obklopuje kĺby, je tvorená kolagénovými vláknami. Rovnako ako nám kolagén ubúda z pleti, ubúda aj z chrupaviek. V niektorých prípadoch to môže viesť k bolesti kĺbov. Užívanie kolagénových doplnkov je teda skvelé nielen pre našu pleť, ale tiež pre zdravý a bezbolestný pohyb.

  1. Predchádzanie osteoporózy

Kosti sú tvorené vláknami kolagénových proteínov. To znamená, že v procese starnutia dochádza aj k úbytku kostnej hmoty, čo vedie k ochoreniu kostí ako je osteoporóza. Okrem kolagénu je v tomto prípade vhodné zvýšiť príjem vitamínu D, vápnika a fosforu.

žena bolesť chrbta

Kolagén do kávy

Pokiaľ chcete do stravy zaradiť viac kolagénu a zároveň ste milovníkom kávy, tak Collagen Coffee Cream je perfektná voľba. Okrem kolagénových peptidov obsahuje zdravé MCT tukytaurín. Čo to znamená?

MCT tuky

Populárnym trendom je pridávanie masla alebo MCT tuku do kávy, výsledkom čoho je nápoj s názvom „maslová káva“, ktorá má mliečny efekt bez toho, aby sme do nej pridali skutočné mlieko alebo smotanu. Takáto káva môže potlačiť chuť do jedla či podporiť chudnutie.

Zdrojom MCT tukov v Collagen Coffee Cream je kokosový olej, ide teda o čisto rastlinný zdroj bez obsahu laktózy.

3 najväčšie výhody MCT tuku

  1. Rýchla absorpcia

Pre naše telo sú MCT tuky rýchlym a efektívnym zdrojom potrebnej energie.

  1. Minimálne ukladanie do tukových zásob

MCT tuky sa v tele takmer okamžite spaľujú na energiu. V porovnaní s bežnými typmi tukov sa ukladajú do zásob oveľa menej, a teda sa z nich nepriberá.

  1. Podporujú udržiavať ideálnu hmotnosť

MCT podporujú pocit sýtosti, čím prirodzene zabraňujú chuti na rôzne snacky.

Taurín

Ďalšou účinnou zložkou v produkte Collagen Coffee Cream je taurín, ktorý má pozitívny vplyv na udržanie sústredenosti, napríklad počas práce či štúdia. Taurín zlepšuje psychickú odolnosť a toleranciu voči stresu.

káva šálka kávy zrnká kávy

Kolagénové proteínové doplnky výživy sa za posledných pár rokov rýchlo dostali do popredia vďaka mnohým výhodám ako je zvýšená pružnosť pokožky, redukcia vrások a bolesti kĺbov.

Najbežnejšie sú kolagénové shoty či tablety, no majú nie vždy dobrú chuť. Siahnite preto po chutnom kolagénovom drinku alebo si ho pridajte vo forme creameru do svojej šálky kávy. Výskumy ukázali, že pridanie kolagénového prášku do horúcej kávy nemá žiadny vplyv na kvalitu doplnku, keď sa káva varí v teplotnom rozmedzí 90 - 100 °C.