Kĺby a kĺbová výživa

Kĺby a kĺbová výživa

S vekom sa opotrebovanie kĺbov zvyšuje, najmä u športovcov a ľudí ťažko fyzicky pracujúcich. Ale aj ľudia so sedavým zamestnaním majú problémy v dôsledku nedostatočného pohybu, zlého a dlhého sedenia.

Chondroitín, glukosamín a ďalšie látky vyvolávajú efektívnu obnovu kľbových lôžok a chrupaviek a zlepšenie celkovej pohyblivosti. Dochádza k obnove hladkého povrchu kľbových plôch a lôžok a k odstráneniu dlhodobých bolestí. ˇ

Účinné látky na ochranu a regeneráciu chrupavky:

Glukosamín je látka, z ktorej si organizmus vytvára štrukturálne zložky kľbových chrupaviek. Množstvo glukosamínu vytváraného v organizme s vekom klesá, čo spôsobuje, že chrupavky kľbov sa opotrebúvávajú. Dodávaný do organizmu chráni, regeneruje povrchy kľbov a má tiež výrazné protizápalové účinky. Niektorí ľudia vekom strácajú schopnosť vytvárať dostatočné hladiny glukozamínu. Následok je, že chrupavka stráca svoju schopnosť chovať sa pružne a tlmiť nárazy. V postihnutých kľboch je značné poškodenie chrupavky, po ktorom nasleduje stuhnutie, bolesti, deformácia a obmedzenie pohybu v kľboch. Začiatok osteoartrózy môže byť nenápadný - ranná stuhnutosť kľbov.

Chondroitín chráni kľby pred poškodením tým,že stimuluje produkciu hlavných zložiek kľbovej chrupavky, priťahuje a viaže vodu.

MSM / metylsulfonylmetán / je zdrojom organicky viazanej síry. Nedostatočné hladiny biosíry v organizme môžu viesť k neschopnosti organizmu obnovovať poškodené tkanivo ,pretože síra je dôležitá pri produkcii kolagénu a obnove štruktúry poškodených tkanív. MSM tiež zohráva dôležitú úlohu pri zmierňovaní bolesti spôsobenej zápalom, reguluje presun tekutiny v tkanivách udržiavaním flexibility bunkových membrán, čo je dôležité pre zmiernenie opuchov.

Pankreatické enzýmy po ich užití 1 hodinu pred jedlom sa vstrebávajú z tráviaceho traktu a po vstrebaní do krvi sa krvným obehom dostávajú do tkanív a orgánov poškodených zápalom - regulujú a optimalizujú priebeh zápalu tým,že sú schopné štiepiť látky vznikajúce pri zápale, ktoré poškodzujú okolité tkanivo a umožňujú šírenie zápalovej reakcie. Ako proteolytické enzýmy štiepiace bielkovinové molekuly účinne likvidujú mediátory zápalu, ktoré sú prevažne bielkovinovej povahy. Urýchľujú tiež vstrebávanie opuchov a zlepšujú prekrvenie v postihnutej oblasti. Tým sa urýchli regenerácia poškodeného tkaniva.

Objednajte si a použite viaczložkovú kĺbovú výživu:


Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info