Naringín - Zlepšuje cievny systém a metabolizmus tukov

Naringín - Zlepšuje cievny systém a metabolizmus tukov

Aminokyselina Naringín je jedným z najznámejších citrusových flavonoidov, ktorý je obsiahnutý predovšetkým v grepovom džúse a je príčinou horkej chuti. Veľmi dôležitou vlastnosťou naringínu je schopnosť zlepšovať elasticitu a priepustnosť cievneho systému, čo má význam v prevencii kardiovaskulárnych chorôb.

Tento flavonoid zvyšuje sekréciu pankreatickej šťavy a tráviacich štiav tenkého čreva a prostredníctvom blúdivého nervu (vágus) zvyšuje aj produkciu žalúdočných štiav.

Účinky aminokyseliny naringín:

- blokuje látky, ktoré sú zdrojom rakovinových buniek, vychytáva voľné radikály = chemoterapeutic­ký význam
- zvyšuje metabolizmus tukov
- znižuje negatívny efekt príjmu alkoholu
- pôsobí ako antioxidant
- znižuje riziko vzniku arterosklerózy
- znižuje hladinu cholesterolu
- pomáha pri žilových chorobách, kŕčových žilách a hemeroidoch
- posilňuje imunitný systém, podporuje produkciu hormónov
- preventívne pôsobí proti infekciám a nachladnutiu
čistí tráviaci trakt a stabilizuje črevnú flóru
Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 602 426 550, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info