Ingrediencie:
- 150g opražených a ošúpaných lieskových orieškov
- 2 ČL kakaa
- 1 ČL škorice
- 1 vanilkový lusk
- 1 PL hnedého cukru
- 1 PL kokosového oleja
- 1 odmerka LactoFree proteínu čokoláda
Postup:
Lieskovce vysypeme na plech a dáme opražiť do rúry na približne 190°C, 10 minút - treba ich strážiť, aby sa nám príliš nepripiekli. Následne vyberieme a ešte teplé ich zbavíme šupiek.
Presypeme do mixéra/drtiča, kde ich približne 15 sekúnd mixujeme do hladka, následne pridáme kakao, škoricu, vanilkový lusk, cukor a olej a opäť mixujeme s prestávkami cca 1 minútu, tak aby sme získali jemnú konzistenciu, do ktorej na záver vsypeme proteín a opäť záverečne rozmixujeme. Nátierku skladujeme v chladničke, ideálne nie viac ako týždeň. Dobrú chuť. :)