Vianočné pečenie - Muffiny z mandľovej múky a proteínu
Vianočné pečenie - Muffiny z mandľovej múky a proteínu

Vianočné pečenie - Muffiny z mandľovej múky a proteínu

Vianočné pečenie - Muffiny z mandľovej múky a proteínu

Aj napriek tomu, že muffiny nepatria medzi typické vianočné sladkosti, môžu pôsobiť ako príjemná zmena popri klasických, vianočných dezertoch a zároveň potešiť všetkých maškrtníkov v rodine i mimo nej. Muffiny sú veľmi chutné, zdravé a plné bielkovín vďaka pridanému proteínu.

Mandle majú vysoký obsah mononasýtených tukov, ktoré sú pre ľudský organizmus veľmi prospešné. Pozitívne pôsobia na kardiovaskulárny systém, znižujú cholesterol a výskyt kardiovaskulárnych ochorení. Vďaka vitamínu E, ktorý je v nich prítomný, vykazujú antioxidačné účinky. 

Pravidelná konzumácia mandľovej múky prispieva k udržaniu optimálnej hladiny cukru v krvi. Mandle slúžia ako vhodná prevencia rakoviny hrubého čreva.

Potrebujeme

  • 2 PL trstinového cukru / medu
  • 50 g ovsených vločiek
  • 50 g mandľovej múky
  • 100 g jogurt
  • 2 PL oleja (kokosového, orechového alebo olivového)
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dávka Protein Premium Energy - nugát
  • 2 PL maku

Postup

Všetky suroviny zmiešame spolu a miešame až kým vznikne riedke cesto.
Pečieme pri 180 °C dozlatista. 

Tip 1

Do cesta môžete pridať kúsky čokolády, ktoré sa počas pečenia roztopia a urobia muffiny v spojení s nugátom ešte lahodnejšie. 

Tip 2 

Ak chcete vo vnútri muffiny džem, naplňte košík cestom len trošku, pridajte džem a následne doplňte košík cestom asi do 3/4. 
 
Dobrú chuť :-)