Vianočné pečenie - Muffiny z mandľovej múky a proteínu

Ak neviete, kde kúpiť mandľovú múku, môžete si ju jednoducho vyrobiť doma. Potrebujete len surové olúpané mandle, ktoré v mixéri mixujete asi 30 sekúnd (ak chcete jemnejšiu múku, mixujte trocha dlhšie).

Mandľa, nazývaná aj kráľovná orechov, obsahuje najvyšší podiel cenných živín spomedzi všetkých orechov. Pravidelnou konzumáciou mandlí viete predísť cukrovke druhého typu, obezite a môžete sa preventívne uchrániť aj od kardiovaskulárnych ochorení. Mandľa je najstarší orech – pôvodom zo Stredného východu, ktorý bol domestikovaný už okolo roku 2 500 pred Kristom. Prečo je mandle dobré konzumovať? Pretože okrem vody, bielkovín, tuku, sacharidov vlákniny, zinku, železa, vápniku, selénu, medi a horčíku sú bohaté aj na fosfor, draslík, sodík, mangán, luteín, omega 6 kyseliny, vitamíny A, B, E, betakarotén, kyselinu listovú a kyselinu pantoténovú. Hotová vitamínová bomba, čo poviete? :). Mandle podporujú trávenie, zlepšujú pravidelné vyprázdňovanie, slúžia ako prevencia pred Diabetesom, normalizujú hladinu cukru v krvi, odkysľujú organizmus, upokojujú nervový systém – uvoľňujú od pôsobenia stresu a podporujú funkciu mozgu a sústredenosť.

  

Potrebujeme:

2 PL trstinového cukru

50 g ovsených vločiek

50 g mandľovej múky

100 g jogurt

2 PL oleja (kokosového, orechového alebo olivového)

2 vajcia

1 prášok do pečiva

2 PL maku

 

Postup:
Všetky suroviny zmiešame až vznikne riedke cesto. Môžeme pridať kúsky čokolády. Ak chceme mať uprostred muffinky džem, naplníme košík len trošku, pridáme džem a doplníme do košíka cestom asi do 3/4. Pečieme pri 180 °C.
 
Dobrú chuť! :-)
 
Nutričné hodnoty
100 g 1125 kJ, 280 kcal, 15 bielkoviny, 18,7 sacharidy, 16,2 tuky

Galéria

Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info