novinka glutation jeden z najsilnejších antioxidantov

Vianočné pečenie - Tvarohový cheesecake s ovocím
Vianočné pečenie - Tvarohový cheesecake s ovocím

Vianočné pečenie - Tvarohový cheesecake s ovocím

Vianočné pečenie - Tvarohový cheesecake s ovocím

Pripravte v pohodlí domova obľúbený tvarohový dezert, ktorý nechýba v žiadnej cukrárni. Prispôsobte si ho na mieru výberom rôzneho ovocia podľa vašej chuti a určite si pochutí celá rodina. 

Tvarohový cheesecake od Kompavy však vďaka použitiu proteínu obsahuje v porovnaní s inými receptami menšie množstvo pridaného cukru, nakoľko proteín krém dosladí a pridá mu výbornú chuť a vhodnú konzistenciu.

Micellar Casein je zdrojom kvalitných bielkovín, ktoré vás zasýtia na dlhšiu dobu, no zároveň je ľahko stráviteľný. Je obohatený o horčík, o tráviace enzýmy a taktiež obsahuje množstvo vitamínov skupiny B a tiež vitamíny C a D

Potrebujeme

  • 150 g celozrnných sušienok
  • 3 balíky (3 x 250 g) nízkotučného tvarohu
  • 2 hrnčeky ovocia
  • 1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru / med, stévia, prípadne iné sladidlo
  • 3 vrecká želatíny
  • 1 PL kokosového oleja
  • 2 dávky (2 x 30 g) Micellar Casein 80 %

*Uvedené suroviny sú na prípravu 1 torty v okrúhlej forme.
 

Postup

Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme v mixéri. Pridáme kokosový olej, poriadne premiešame a masu natlačíme na dno formy, ktorú sme jemne vymastili olivovým olejom. Zmes s formou dáme na 15 minút do mrazničky.

Medzitým si pripravíme ovocie. Do hrnca dáme polovicu množstva cukru a zohrejeme v ňom ovocie. Odložíme ho bokom, aby vychladlo.

Zatiaľ tvaroh zmiešame s proteínom, zvyškom cukru a dáme do mixéra. Zmixujeme na hladký krém. Do krému z tvarohu pridáme želatínu podľa návodu (čím docielime, že krém bude držať tvar). Krém dáme na zmes, ktorú sme predtým natlačili do formy.

Ak ovocie príliš vychladlo, opäť ho trocha ohrejeme (pretože želatína sa primiešava do teplej zmesi). Podľa návodu pripravíme želatínu z 2 vreciek a premiešame s ovocím. Zmes ovocia navrstvíme na vrch krému a zalejeme želatinou.

Dáme na noc zachladiť a na ďalší deň si môžete pripravenú dobrotu vychutnávať.

Tip 1

Pri servírovaní môžete zákusok ešte ozdobiť lyofilizovaným ovocím podľa chuti. 

Dobrú chuť!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zdroje

<a href='https://www.freepik.com/photos/food'>Food photo created by wirestock - www.freepik.com</a>