Mikulášske cookies
Mikulášske cookies

Mikulášske cookies

Mikulášske cookies

Pripravte si na vianočné maškrtenie zdravé nadýchané a zároveň chrumkavé proteínové cookies. Horkú čokoládu v kombinácii s proteínom lahodne dopĺňajú makadamové orechy. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept bez pečenia a prekvapte rodinu novým dezertom na vašom sviatočnom stole. Pozrime sa, ako na to...

Obsah

Jačmenný sirup je prírodným sladidlom, ktorý sa vyrába hydrolýzou jačmenného škrobu s využitím prírodných sladových enzýmov. Vďaka svojmu zloženiu a nižšiemu glykemickému indexu nezaťažuje trávenie. V porovnaní s bežným cukrom nespôsobuje prekyslenie žalúdka (má vyššie pH), a tak zabraňuje vyplavovaniu niektorých dôležitých minerálov z ľudského organizmu.

Potrebujeme

  • 400 g pohánkovej múky
  • 250 g kokosového oleja
  • 3 PL jačmenného sirupu
  • 80 g horkej čokolády
  • 3 odmerky (3 x 30 g) ProteinFit 80 ,príchuť čokoláda
  • 2 PL kakaa
  • 80 g makadamových orechov
  • sladidlo podľa chuti

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame spolu a pridáme nasekanú čokoládu a makadamové orechy. Poriadne premiešame a vytvorené cesto dáme na niekoľko hodín odležať do chladničky. Po niekoľkých hodinách cesto vyberieme a tvarujeme malé cookies, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

Dobrú chuť!