Mokrý kokosovo čerešňový koláč

Mokrý kokosovo čerešňový koláč
Čas čerešní začína. Oku lahodiace tvar, jazyku lahodiace chuť a okrem toho aj vynikajúce účinky na zdravie.

Potrebujeme: 
1 hrnček špaldovej múky,
2 hrnčeky ovsených vločiek,
1 hrnček strúhaného kokosu,
2 hrnčeky čerešní,
4 vajcia,
2PL repkového oleja / môže byť aj slnečnicový /,
2dcl mlieka,
2 dávky stévie,
1 prášok do pečiva,
1/2 lyžičky jedlej sódy,
1 želatína v prášku,
4PL džem,
1 citrón
 
Postup: 
1 / Predhrejeme rúru na 180 ° C.
2 / Zmiešame si múku, vločky, kokos, prášok do pečiva, sódu bikarbónu.
3 / Vajcia oddelíme a žĺtky pridáme ku múke, spolu so Steviou, mliekom a olejom. Všetko premiešame, pridáme vyšľahane bielky a urobíme zmes, ktorá nesmie byť riedka, ani taká hustá, že v nej stojí lyžica. Ak je, pridame mlieko. Ak je riedka, pridame múku.
4 / Vyklopíme na olejom potretý plech a vysypeme čerešňami. Pečieme 30min.
5 / Pripravíme si želatínu podľa návodu s džemom, vylejeme na koláč.
 
Dobrú chuť !!!
Zmes je pre prípravu 1 menšieho plechu.



          
Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info