"prezliekame" produkty nový dizajn, nové etikety

Mrkvová nátierka (Carrot spread) s proteínom
Mrkvová nátierka (Carrot spread) s proteínom

Mrkvová nátierka (Carrot spread) s proteínom

Mrkvová nátierka (Carrot spread) s proteínom

Zdravá mrkvová nátierka, ktorá je vďaka svojej jednoduchej príprave hotová v priebehu pár minút a pochutí si na nej celá rodina. Mrkva je bohatým zdrojom minerálov a zase tvaroh v kombinácii s proteínom vám zabezpečí prísun zdravých bielkovín. Výhodou je, že nátierka je nízkotučná na rozdiel od väčšiny kupovaných nátierok. 

Mrkva patrí medzi najznámejšie druhy zeleniny. Mnoho z nás pozná jej široké využitie v kuchyni, avšak mnohí netušia, že jej konzumácia prináša i množstvo nezanedbateľných benefitov ľudskému zdraviu. Obsahuje betakarotén, vitamíny B,C,D a E. Je bohatým zdrojom horčíka, vápnika i železa. Pravidelná konzumácia mrkvy napomáha k udržiavaniu zdravého zraku, znižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje trávenie i peristaltiku čriev vzhľadom na vyšší obsah vlákniny. 

Potrebujeme

  • 2 mrkvy
  • 1 PL panenského olivového oleja
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL medu
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • nasekaný kôpor
  • 1 dávka (35g) Wellness Daily Protein - príchuť natural

Postup

Najskôr si pripravíme základnú surovinu nátierky - mrkvu. Ošúpeme, nastrúhame na jemno a zľahka osolíme. Následne osolenú mrkvu necháme odkvapkať v sitku, čím ju zbavíme prebytočnej vody. Odkvapkanú mrkvu premiešame v mise s olivovým olejom, citrónovou šťavou, medom a korením. Vmiešame tvaroh, proteín a nasekaný kôpor. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a podľa chuti dochutíme soľou a korením, prípadne pridáme viac citrónovej šťavy.

Tip 1

Nátierku podávajte s domácim celozrnným pečivom, ideálne sa k nej hodí akákoľvek zelenina, rôzne pripravené jedlá z vajíčok či kvalitná šunka.

Tip 2

Okrem klasickej kombinácie s pečivom chutí výborne ako príloha k pečeným zeleninovým hranolkám či surovej nakrájanej zelenine. 

Mrkvovú nátierku s proteínom skladujte v chladničke a spotrebujte do dvoch dní, avšak po jej ochutnaní určite v chladničke nezostane dlho bez povšimnutia. 

Dobrú chuť!