Nattokinase Plus obsahuje proteolytický enzým nattokinázu a inulín. Proteolytické enzýmy pracujú ako organické katalyzátory (urýchľovače) rozkladajúce veľké molekuly bielkovín (proteínov). V prípade užitia týchto proteolytických enzýmov so stravou, podporujú rozklad bielkovín prijatých stravou až na aminokyseliny, ktoré sú ľahko vstrebateľné tráviacim systémom. V prípade ich užitia na lačno sa enzýmy vstrebávajú do krvi a cirkulujú až do tkanív, kde systémovo uplatňujú svoju funkciu rozkladu proteínov 2.
Fibrín je nerozpustný proteín vytvorený pri konečnej fáze zrážania krvi. Nachádza sa v cievach a krvnom riečišti. V pavučine vytvorenej z fibrínu sa zachytávajú krvné bunky. Pri veľkej pavučine môže dôjsť až k upchatiu ciev a následne k rozvinutiu rôznych srdcovo - cievnych ochorení.
Enzým nattokináza je izolovaný z tradičnej japonskej fermentovanej sóje Natto. Je čisto prírodného charakteru a získava sa pomocou nepatogénnej baktérie Bacillus subtilis natto. Nattokináza je používaná v ázijských krajinách na rôzne účely a v Japonsku sa používa už vyše 2000 rokov.
Enzým Nattokináza je vhodná alternatíva enzýmu Serrapeptáza.
NATTOKINASE PLUS OBSAHUJE:
- NSK-SD ®nattokináza – výťažok z fermentovaných sójových bôbov, obsahuje 100 mg účinnej látky v 1 rastlinnej kapsule. Pod touto značkou je certifikovaná a čistá forma nattokinázy s unikátnym povolením pre umiestňovanie na trh v rámci EÚ. Enzymatická aktivita je 2000 FU (FU = (fibrinolytic unit) čo je jednotka degradácie fibrínu.) Čím je táto hodnota FU vyššia, tým je účinok rozkladu proteínov silnejší)1.
- Inulín – rozpustná vláknina, ktorá v tenkom čreve plní funkciu prebiotika pre probiotické kultúry. Slúži ako potrava pre vlastné dobré baktérie, ktoré vytvárajú vitamíny skupiny B a tie zlepšujú vstrebávanie enzýmu stenou tenkého čreva, čím je enzým organizmom maximálne využitý.