Ryba so zemiakovou krustou a vianočný šalát jablkami
Ryba so zemiakovou krustou a vianočný šalát jablkami

Ryba so zemiakovou krustou a vianočný šalát jablkami

Ryba so zemiakovou krustou a vianočný šalát jablkami

Ryby spolu so zeleninou a ovocím patrí medzi hlavné zložky zdravej výživy. Odporúčajú sa predovšetkým kvôli vysokému obsahu omega 3 a 6 mastných kyselín. Tie sú vynikajúce najmä pre kardiovaskulárny systém. Ich konzumácia nezaťažuje organizmus a napriek tomu, že dokážu rýchlo zasýtiť, nepocítite to na vašej váhe.  

Obsah

Potrebujeme

(na 4 porcie)

  • 2 veľké zemiaky na pečenie
  • 1/2 stredne veľkého póru
  • 1 PL oleja
  • 1 PL čerstvého masla
  • 1/2 ČL soli
  • 4 porcie filé
  • 1 vajce
  • 1 dávka Wellness Daily Protein - natural
  • 1 pochúťková smotana
  • 2 PL petržlenovej vňate

Postup

Olúpte zemiaky, umyte ich a potom nastrúhajte na strúhadle s najväčšími otvormi. Osoľte filé polovicou soli. Premiešajte nastrúhané zemiaky s pórom a vajcom. Na pekáč dajte maslo a urobte 4 kôpky z nastrúhaných zemiakov, póru a vajec. Na to položte filé, na vrch dajte znova cesto zo zemiakov a dajte zapiecť do rúry na 30 minút na 200°C. Zemiaky by mali byť pekne chrumkavé a sfarbené do zlato-hneda a ryby len varené. Zmiešajte proteín, pochúťkovú smotanu a petržlen. Podávajte k rybe.

Dobrú chuť!