Vianočné pečenie - Tvarohový koláč s proteínom
Vianočné pečenie - Tvarohový koláč s proteínom

Vianočné pečenie - Tvarohový koláč s proteínom

Vianočné pečenie - Tvarohový koláč s proteínom

Dezerty pripravené z tvarohu sú perfektné - nielenže výborne chutia, ale obsahujú veľké množstvo bielkovín a pokiaľ si zvolíte nízkotučnú variantu, tak aj minimum tuku. Náš tvarohový koláč je ešte navyše obohatený o Micellar Casein, ktorý koláč výborne ochutí a pridá ešte ďalšie bielkoviny a vitamíny navyše.

Obsah

Hrozienka sú významným zdrojom energie. Obsahujú prírodné cukry, ktoré poskytujú organizmu značnú dávku energie. V porovnaní s nezdravými maškrtami telu dodajú mnoho ďalších významných látok. Ak najbližšie pocítite v práci únavu, siahnite po hrozienkach, ktoré môžete skombinovať s obľúbenými orieškami (mandle, lieskové alebo vlašské orechy).
Hrozienka tiež pomáhajú telu zbaviť sa toxínov. Látky, ktoré obsahujú, najmä však horčík a draslík, pomáhajú z tela odstraňovať nahromadené škodlivé látky, a tak predchádzať rôznym ochoreniam.

Potrebujeme

  • 100 g hrozienok
  • 2 PL hnedého cukru
  • 500 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 3 PL krupice
  • 100 g jogurtu
  • múka na vysypanie formy
  • 2 dávky (2 x 30 g) Micellar Casein - príchuť vanilka 

Postup

Najskôr vymiešame všetky sypké suroviny a následne pridáme vajcia a nakoniec tvaroh. Všetko poriadne zmiešame. Vezmeme si formu na pečenie, vymažeme ju maslom a zľahka vysypeme múkou (alebo formu vyložíme papierom na pečenie). 

Cesto nalejeme do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca 35 - 60 minút (závisí od rúry).
Či je cesto upečené zistíme jednoducho - špajdľu pichneme do koláča - ak je po vytiahnutí obalená cestom, koláč ešte nie je upečený. Ak je suchá, koláč je hotový. 

Tip 

Ak ste cesto ovocím alebo hrozienkami neozdobili pred pečením, môžete ním ozdobiť vychladnutý koláč.
 
Dobrú chuť!