Vianočný šalát s jablkami
Vianočný šalát s jablkami

Vianočný šalát s jablkami

Vianočný šalát s jablkami

Pripravili sme pre vás vianočný šalát, ktorý si môžete pripraviť na blížiace sa Vianoce, nakoľko je ich neoddeliteľnou súčasťou. Pridali sme však aj jednu ingredienciu, ktorá šalátu dodá bielkoviny, ktoré zasýtia.

Zelenina je známa svojou pestrofarebnosťou a využitím najmä v kuchyni. Má mnoho prospešných minerálnych látok, vitamínov, ale menej cukru a skoro žiadne kyseliny. Ak ste si zvykli na konzumáciu len niektorých druhov zeleniny, je dobré obohatiť jedálniček o ďalšie druhy, aby sa vášmu telu dostávali všetky potrebné látky. 
Ak chcete prijať čo najviac telu prospešných látok, konzumujte zeleninu surovú. Ak ju už chcete variť, pripravte ju na pare.

Potrebujeme

  • 1 menší zeler
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 200 g mrazenej mrkvy
  • 2 sladkokyslé jablká
  • 1 bielu cibuľu
  • 1 ČL horčice
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL ovocného octu
  • 2 PL vody
  • soľ, korenie
  • citrónová šťava
  • 1 biely jogurt
  • 1 dávka Wellness Daily Protein (príchuť natural)
  • bylinkové korenie, nasekané bylinky

Postup

Zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky. Hrášok mrkvu a zeler povaríme 1 minútu vo vriacej vode a necháme ochladnúť.

Cibuľu a jablká očistíme, pokrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Horčicu, olej, ocot, vodu, soľ a korenie rozšľaháme.

Do misy pridáme pripravenú zeleninu a jablká, premiešame, zalejeme pripraveným nálevom a necháme odležať na chladnom mieste.

Podávame s jogurtom rozmiešaným s proteínom a bylinkovým korením, ozdobíme bylinkami podľa chuti.


Dobrú chuť!