Obsah
Potrebujeme
(zeleninu vážime v očistenom stave)
- 360g cuketa so šupkou
- 200g mrkva
- 190g sladký zemiak/batát
- 10g cesnak
- 100g červená šošovica lúpaná
- 120g ovsené vločky jemné
- 35g Wellness Daily Protein - príchuť natural
- 2 polievkové lyžice ľanové semienka
- 6 polievkových lyžíc čistej vody
- 2-3 čajové lyžičky himalájskej soli
- 2 čajové lyžičky údená mletá červená paprika
- 2 čajové lyžičky bazalka
- 2 čajové lyžičky majoránka
Postup
Najskôr si pripravíme náhradu za vajíčka a zomelieme si hnedé ľanové semienka, ktoré zalejeme vodou, premiešame a necháme postáť. Táto zmes nám zhustne a zmení sa na kašovitú konzistenciu, ktorá nám na záver spojí všetky ingrediencie do jednej kompaktnej hmoty.
Cuketa môže zostať so šupkou, ale zvyšok zeleniny si očistíme a nastrúhame na strúhadle nahrubo. Ovsené vločky a šošovicu si rozmixujeme v mixéri na múku a pridáme k zelenine spolu s proteínom. Na záver pridáme pretlačený cesnak, koreniny a vzniknutú hmotu z ľanových semiačok. Dôkladne premiešame a tvarujeme placky, ktoré opekáme na panvici z oboch strán na troške ghee masla alebo pečieme v rúre.
Tip 1
Podávame s uhorkovým šalátom alebo iným zeleninovým šalátom.
Tip 2
Placky môžeme obohatiť o nastrúhané údené tofu, a zvýšime tak pomer bielkovín.