Bábovka s mrkvou a proteínom

Bábovka s mrkvou a proteínom

Mrkvu pozná asi každý. Používame ju asi všetci. Mrkvu berieme ako niečo úplne normálne a samozrejmé. A predsa má mrkva svoje kvality, svoju hodnotu a svoju silu. Mrkva je náš najbohatší zdroj betakaroténov, tie sa v organizme menia na vitamín A. Sto gramov mrkvy znamená trojnásobok dennej odporúčanej dávky vitamínu A. Mrkva je bohatá i na vitamíny B,C,D a E. Obsahuje magnézium, vápnik i železo. Mrkva je plná antioxidantov a plná vlákniny. Na druhej strane obsahuje minimum tukov a cukrov. Skrátka vynikajúca plodina plná sily. Ak si chcete na sebe vyskúšať pozitívne účinky mrkvy, mali by ste denne zjesť jednu až dve surové mrkvy alebo vypiť pohár čerstvej mrkvovej šťavy.


  
Potrebujeme:

280g ovsených vločiek,

4L medu,

3ks vajec,

2PL olivového oleja,

50 g bieleho jogurtu,

2 väčšie mrkvy,

1 jablko,

trochu soli,1kypřicí prášok

1ČL citrónovej kôry,

hrsť hrozienok,

maslo na vymastenie formy

1 dávku Kompava-zen-whey vanilková príchuť



Postup:

Ovsené vločky rozmixujeme na múku, mrkvu rozmixujeme na drť a v miske zmiešame. Pridáme med, olivový olej, biely jogurt, prášok do pečiva, soľ, citrónovú kôru, hrozienka, na kúsky nakrájané jablko, žĺtky. Z bielkov ušľaháme sneh. Všetko zmiešame dohromady, formu vymastíme maslom, vysypeme trochou múky z vločiek a cesto dáme do formy. Pečieme na 180 stupňov 40-50 minút.

Dobrú chuť! :-)


Nutričné hodnoty
1 ks       545,48 kJ, 130,70 kcal, 5,26 bielkoviny, 19,10 sacharidy, 2,24 tuky
100g      765,59 kJ, 182,99 kcal, 7,38 bielkoviny, 26,82 sacharidy, 3,15tuk
y
Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 602 426 550, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info