Kompava Info 2014_3

Kompava Info 2014_3 S týmto typom otázky sa stretávame v praxi čoraz častejšie a v tomto článku sa vám pokúsime priblížiť rozdiely a dôvody pre správny výber. Izolát, sójový proteín, 93 %-ný proteín, WPC – to je len zopár označení na obaloch proteínov, z ktorých majú niektorí začiatočníci hlavu v smútku. Aby sme začali od hlavných rozdielov, začneme podľa hlavnej suroviny ktorú proteín obsahuje a to sú srvátka, hovädzina, rastlinný zdroj (hrach, sója, konope a pod.), vajíčko a mlieko.

Aký proteín si vybrať?

S týmto typom otázky sa stretávame v praxi čoraz častejšie a v tomto článku sa vám pokúsime priblížiť rozdiely a dôvody pre správny výber. Izolát, sójový proteín, 93 %-ný proteín, WPC – to je len zopár označení na obaloch proteínov, z ktorých majú niektorí začiatočníci hlavu v smútku. Aby sme začali od hlavných rozdielov, začneme podľa hlavnej suroviny ktorú proteín obsahuje a to sú srvátka, hovädzina, rastlinný zdroj (hrach, sója, konope a pod.), vajíčko a mlieko.