Nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč

Nemúčny čokoládovo-pistáciový koláč

Odborníci tvrdia, že pravidelná konzumácia pistácií po dobu aspoň jedného mesiaca môže znížiť hladinu cholesterolu až o 10%! Stačí, keď sa naučíte konzumovať pistáciové orechy 5 dní v týždni. Za týždeň postačí zjesť hrsť pistáciových orieškov.Pistácie sú bohaté na minerálne látky. Svoje zastúpenie majú dôležité stopové prvky ako napríklad vápnik, draslík, fosfor či železo. Sú tiež skvelou zásobárňou bielkovín - podiel bielkovín je až 20%.

    


Potrebujeme:

2 celé vajcia

2 žĺtky

150g olúpaných nasekaných pistáciových orechov (neslaných)110g trstinový cukor

80g nasekaných mandlí

10g kakaového prášku

160g strúhanej čokolády /horká/

2 bielky

20g masla

1 dávka Micelárny kazeín KOMPAVAtuk na vymastenie plechu


Postup:

V mixéri vymiešame vajcia so žĺtkami s 80g kryštálového cukru do peny. Pridáme pistácie, mandle, kakaový prášok, proteíny a nastrúhanú čokoládu. Vareškou vymiešame hladké cesto. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme zvyšný cukor. Zľahka primiešame čokoládovo-orieškové cestíčko a nakoniec prilejeme vlažné rozpustené maslo. Cesto nalejeme do dobre vymasteného plechu /forma na srnčí chrbát/ a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 50 minút pri 160°C.


Dobrú chuť! :-)

Nutričné hodnoty
1 ks      683,65 kJ, 163,37 kcal,   5,16 bielkoviny,   7,52 sacharidy, 7,78 tuky
100g   1688,02 kJ, 403,39 kcal, 13,30 bielkoviny, 18,58 sacharidy, 19,22 tuky
Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info