Proteínovo-tvarohové guličky s čokoládovou polevou

Proteínovo-tvarohové guličky s čokoládovou polevou

Existuje mnoho spôsobov ako zaradiť tvaroh do jedálneho lístka. Z krémového tvarohu môžete vyrábať slané nátierky podľa chuti, ovocné krémy a iné pochutiny, kým hrudkový tvaroh môžete po ochutení priamo konzumovať, alebo ho môžete použiť namiesto syra. Jeho výhodou je, že sa môže tepelne upravovať, pričom nestratí takmer nič zo svojej nutričnej hodnoty. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chocolate

  
 
 
 
 Potrebujeme (12 guličiek)

1 banán

100 g kvalitnej horkej čokolády

4 PL strúhaného kokosu

1 balenie hrudkového tvarohu




Postup

Tvaroh vysypeme do misky a pridáme väčšie kúsky banánu. Túto zmes rukami poriadne premiešame, pridáme proteín, aby sme získali celistvú hmotu. Vytvoríme 12 malých guličiek, ktoré poukladáme na tanier a dáme aspoň na hodinu schladiť do chladničky. V hrnci necháme zovrieť vodu a položíme na neho misku, ktorá ho celkom zakryje. Do tejto misky dáme na malé kúsky posekanú čokoládu a za stáleho miešania ju necháme roztopiť. Pridáme 3 ½ PL strúhaného kokosu a premiešame. Guličky vyberieme z chladničky a polejeme touto hustou kokosovou čokoládou. Na záver ešte guličky posypeme trochou kokosu a dáme opäť do chladničky schladiť.


Dobrú chuť! :-)


Nutričné hodnoty
(1 gulička): 278 kJ    66,50 kcal    bielkoviny 4 g    sacharidy 7    g tuky 3 g
Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info