Vianočné pečenie - Torta s proteínom
Vianočné pečenie - Torta s proteínom

Vianočné pečenie - Torta s proteínom

Vianočné pečenie - Torta s proteínom

Mango môžeme využiť pri snahe znížiť množstvo telesného tuku. Zaraďte mango do svojho jedálnička hlavne na raňajky alebo na desiatu. Je bohatým zdrojom prírodných vitamínov a minerálnych látok prospešných pre telo. Mango patrí medzi najbohatšie prírodné zdroje vitamínu B6. Jeho nedostatok sa prejavuje nervozitou, nespavosťou, nesústredenosťou alebo depresiami.

Potrebujeme:
  • 150 g celozrnných sušienok
  • 3 balíčky tvarohu
  • 2 hrnčeky ovocia
  • 1/2 hrnčeka prírodného trstinového cukru
  • 3 vrecká želatíny
  • 1 PL kokosového oleja
  • 2 dávky Protein Premium Energy - nugát
     
Postup:

Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme v mixéri. Pridáme kokosový olej, poriadne premiešame a masu natlačíme na dno formy, ktorú sme jemne vymastili olivovým olejom. Zmes s formou dáme na 15 minút do mrazničky. Medzitým si pripravíme ovocie. Do hrnca dáme polovicu množstva cukru a zohrejeme v ňom ovocie. Odložíme ho bokom, aby vychladlo. Tvaroh zmiešame s proteínom, zvyškom cukru, dáme do mixéra a zmixujeme na hladký krém. Do krému z tvarohu pridáme želatínu podľa návodu (aby krém držal tvar). Krém dáme na zmes, ktorú sme predtým natlačili do formy. Ak ovocie príliš vychladlo, opäť ho trocha ohrejeme (pretože želatína sa primiešava do teplej zmesi). Podľa návodu pripravíme želatínu z 2 vreciek a premiešame s ovocím. Zmes ovocia navrstvíme na vrch krému a zalejeme želatinou.Dáme na noc zachladiť.

 
Dobrú chuť! :-)
 
Uvedené suroviny sú na prípravu 1 torty v okrúhlej forme.

Nutričná hodnota
100 g      593kJ, 141kcal, 9,9 bielkoviny, 15,6 sacharidy, 2,5 tuky