Jahody idú dobre na všetky druhy receptov, na dolky, koláče, nápoje a zmrzliny. Nehovoriac o tom, ako báječný sú máčané v čokoláde.
1 prášok do pečiva
1/2 lyžičky soli
1 vajce
1/2 hrnček mlieka
2 lyžice oleja
2 hrnčeky nakrájaných čerstvých jahôd
Posýpka:
1/2 hrnčeka hladkej múky
2 dávky prírodné sladidlo Stevia
1/4 hrnčeka studeného masla
1/4 hrnčeka nasekaných pekanových orechov
Postup:
1/ Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
2/ V inej mise, vajcia, mlieko a maslo.
3/ Vmiešajte do suché prísady. Nalejte do vymastenej zapekacej misky.
4/ Jahody s múkou zmiešajte a uložte na vrchnú časť.
Posýpka:
1/ Zmiešame múku a cukor do misy, pridajte maslo a miešajte kým sa nevytvorí hrudky. Na vrch nasypeme pekanové orechy.
2/ Pečieme na 180°C asi 30-35minut. Rozrežeme do štvorcov a podávame ku káve.
Dobrú chuť !!!