black friday  zľavy až 30% - iba do nedele

Už iba:
d
h
m
s
Vianočné pečenie – Fitness štedrák
Vianočné pečenie – Fitness štedrák

Vianočné pečenie – Fitness štedrák

Vianočné pečenie – Fitness štedrák

Je u vás tradíciou piecť Štedrák - známy vianočný koláč, ktorý chutí výborne a príjemne rozvonia domov? Štedrák od Kompavy poteší nie len chuťové bunky, ale zároveň obsahuje nálož výživných surovín, ktoré prospejú vášmu zdraviu.

Vianoce sú obdobím hodovania, ktoré štíhlej línii a zdravému životnému štýlu príliš nepraje. Tradičné vianočné recepty, ktoré k sviatkom jednoducho patria, dokážeme našťastie pripraviť v zdravšej, no rovnako chutnej forme, takže ani počas Vianoc nemusíte porušiť zásady zdravej výživy. Príprava fitness štedráku je rýchla, takže namiesto zdĺhavého pečenia môžete tráviť chvíle so svojimi milovanými a môžete si spoločne zdravo zamaškrtiť bez zaťaženého trávenia a kíl navyše.

Fitness Štedrák obohatený o bielkoviny z Lady Fit proteínu, ktorý obsahuje prírodnú aminokyselinu L-lyzín, ktorá efektívne posilní imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu podielu tukov tak LadyFit prispieva k udržaniu štíhlej postavy a získaniu dokonalých kriviek, ale aj k zachovaniu zdravých kostí a svalov.

Potrebujeme

  • 3 jablká
  • 2 vajcia
  • 9 PL pohánkovej múky
  • 1 PL kokosového oleja
  • 5 PL mletého maku
  • 1 PL BIO kakaa
  • 1 bezlepkový kypriaci prášok do pečiva
  • 2 PL BIO javorového sirupu
  • 2 odmerky proteínu Lady Fit (príchuť čokoláda-višňa)
  • BIO figový džem
  • nakrájané sušené slivky
  • goji
  • sušené mango

Postup

Jablká nastrúhame, pridáme múku, mak a vajíčka. Poriadne premiešame a prisypeme kakao, kypriaci prášok a LadyFit proteín. Pridáme kokosový olej a premiešame, aby sa suroviny dostatočne spojili. Do cesta nakoniec pridáme nasekané sušené slivky a dosladíme javorovým sirupom.

Pečieme v okrúhlej forme na 200 stupňov približne 30 minút.

Po dopečení necháme koláč vychladnúť, potrieme ho bio figovým džemom a dozdobíme s goji, nasekaným sušeným mangom, brusnicami a posypeme na záver zvyšným makom podľa chuti.

Dobrú chuť!