Ryžový proteín

Ryžový proteín

Ryžový proteín je novinkou na trhu s výživovými doplnkami, pochádza zo 100% rastlinných zdrojov. Vyrába sa filtrovaním proteínu a vlákniny z enzymaticky „predtrávenej“ celozrnnej hnedej ryže. Pri procese výroby sa nepoužívajú chemikálie, ani kyslá hydrolýza. V ryžovom proteíne nájdeme v prirodzenej forme aminokyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín E, vlákninu a sacharidy. Neobsahuje žiadny tuk, cholesterol a cukor. Ako doplnok výživy je skvelou alternatívou namiesto srvátkových proteínov pre kulturistov, vegetariánov a ľudí, ktorí trpia  tráviacimi ťažkosťami. Používajú ho najmä športovci, ženy, ale aj vegáni a vegetariáni.

 Ryžový proteín má vynikajúci aminokyselinový profil. Aminokyseliny sú základné stavebné prvky vo svaloch, tkanivách a orgánoch, ktoré prispievajú k správnej funkcii hormónov a imunitného systému. Rovnako ako obilie,  má ryžový proteín vysoký obsah cysteínu a metionínu. Je teda výborným zdrojom bielkovín pre budovanie svalov. 

Regenerácia svalov po pravidelnom cvičení je nevyhnutná. Pri tréningu totiž dochádza k poškodeniu svalových vlákien a práve ich regenerácia je dôležitá pre rozvoj svalovej hmoty. Bolo dokázané, že ryžový proteín prispieva k rastu svalov rovnako ako srvátkové proteíny. Aj keď sa ryžový proteín vstrebáva pomalšie, prvoradý je obsah leucínu (aminokyselina, ktorá je najdôležitejšia pri budovaní svalovej hmoty) ktorý sa  vstrebáva rýchlejšie ako zo srvátkového proteínu. 

Pokiaľ naopak chcete schudnúť, bielkoviny majú aj termogénny účinok, veľa energie sa využije na ich spracovanie. Skvelé je tiež využiť tento proteín ako nápoj namiesto sladkostí. 

Prijímať bielkoviny je dôležité aj z iného hľadiska. Sacharidy, a hlavne jednoduché sacharidy zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo spôsobuje v organizme nadmernú produkciu inzulínu, ktorý má za úlohu aby sa uložil cukor do buniek a aby sa použil ako energia. V kombinácii s proteínom sa hladina cukru v krvi zvýši menej, takže je viac stabilnejšia.

 Ak máte alergiu a nemôžete jesť produkty s obsahom vajec, mlieka alebo sóje je tento proteín ideálnym riešením. Naviac je bezlepkový a neobsahuje mlieko.

Kompava spol. s r.o., Piešťanská 1202/44, Nové Mesto nad Váhom 91501, +420 903 473 211, objednavky@kompava.sk
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info